IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири са офертите за консултант на втория участък на Западната дъга

Трасето е част от магистралата София - Калотина

19:11 | 03.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Четири са офертите за консултант на втория участък на Западната дъга

Четири оферти отвори Агенция „Пътна инфраструктура“ по обществената поръчка за избор на консултант за Западната дъга на Софийското околовръстно шосе.

Най-ниската оферта е подадена от „Ежис Пътища България“ - за услугата консорциумът, в който участва и френската компания Egis – Routе, е поискал 43,9 хил. лева на месец без ДДС.

Най-високата оферта е на Обединение „СОП – Западна дъга“, в което участват „Пътинвестинженеринг“ и „Пътпроект“ - малко под 120 хил. лева на месец без ДДС. 

Останалите две оферти са на близки стойности - „СОП – Западна дъга“, в което участва „Мот Макдоналд“ и „Логистика – 21“ планират, че консултантските услуги ще костват 79,8 хил. лева на месец без ДДС. От своя страна „София Запад 2013“, в която участват „Пътконсулт 2000“, „Рутекс“, „Трансконсулт БГ“ и „ИРД инженеринг“ пък предлагат да извършат услугата за сумата от 74,9 хил. лева на месец без ДДС.

Проектът за изграждането на Западната дъга на околовръстното шосе на София е предложен за съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС и ОП „Транспорт“, уточняват от АПИ.

Западната дъга е част от магистрала "София - Калотина", трифазен проект, съставен от двете части на Западната дъга на околовръстното (едната част вече се строи), Северна скоростна тангента (излъчен е победител за строителството) и София – Калотина (за 32 км от трасето от Калотина до Сливница е обявена обществена поръчка). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Търгът е опорочен? Ето извадка от капитал:Паралелно на "Мот Макдоналд" действат и две други фирми - "Трансконсулт-БГ" ООД и "Трансконсулт-22" ООД. Първата извършва също строителен надзор, а втората - проектиране на пътища. Управител на двете български фирми е също Юлиан Тюфекчиев, а съдружници в тях са мениджърите в българския клон на "Мот Макдоналд".Излиза че в два от претендентите играе един и същи човек! Защо никой не проверява за свързани лица? по този начин всеки може да направи паралелни фирми и да играе с 4-5-6 или сто цени и винаги да печели? Не е ли срамно? Не е ли неморално?линк към статиятаhttp://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2008/02/08/456706_batkovci_na_vseki_kilometur/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още