IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Между 2,4 и 5,8 млн. лева ще струва автоматизирано отчитане на трафика

Агенция „Пътна инфраструктура“ отвори ценовите оферти на седем участника в тръжната процедура

17:08 | 10.07.13 г.
Между 2,4 и 5,8 млн. лева ще струва автоматизирано отчитане на трафика

Седем оферти на допуснати участници в тръжната процедура по избор на изпълнител в проекта за изграждане на автоматизирана система за събиране на данни за трафика по пътищата бяха отворени от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предложенията на компаниите са в широк диапазон – между 2,4 и 5,8 млн. лева (без ДДС), става ясно от официалното съобщение на ведомството.

Проектът се финансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Най-високата оферта е на „Бетамон и Ко“, в което участват словашките компания „Бетамонт“ и „ДОСА“, както и софийската „Био Пи Ди Ес“. Съответно, най-ниска стойност има предложението на „Телепинк“ също с регистрация в столицата.

Малко над 2,4 млн. лева предлага и „Лирекс БГ“.

Относително близки по стойност са офертите на „Стемо“ и консорциумът „ЕИ- ИТС“, в които участват фирмите „Ентърпрайз Комюникейшън Груп“ и „ИТА Инженеринг“. Първата компания предлага да изгради системата за сумата от 3,19 млн. лева без ДДС, а втората – за 2,94 млн. лева.

Офертата на "Демакс Ди Пи Ай“ е на стойност 3,77 млн. лева. 

4,99 млн. лева пък е стойността на предложението на седмия допуснат участник – обединението „Трейс Парафлоу“, в което участват „Трейс Груп Холд“ и „Парафлоукомюникейшънс“.

От АПИ уточняват, че автоматизираното събиране на данните за трафика ще бъде за автомобилните пътища от II и III клас.

Системата трябва да обхване процесите на регистриране, структуриране и съхранение на данните за интензивността на автомобилното движение и ще се състои от сървърна и клиентска част. По проекта да бъде финансирана доставката и монтажа на 120 бр. автоматични устройства, записващи пътния трафик с операционен и анализиращ софтуер на пунктовете, които ще бъдат определяни от АПИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още