IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme за 46-ти път въпреки жегата

Към 19:30 часа около 500 протестиращи са се събрали в района на Ларгото, според данните на МВР

20:23 | 29.07.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Въпреки жегата, за 46-и пореден ден на площад "Независимост" пред Министерския съвет в София отново се събраха хиляди хора, които искат оставка на правителството и насрочване на извънредни парламентарни избори.

Както всяка вечер от 14-ти юни до днес, шествието се насочва към Народното събрание, където протестиращите обичайно скандират "Оставка" и "Мафия".

Начело на протеста участниците носят голям плакат с познатия вече надпис "България казва: Орешарски, върви си!". Хората са "въоръжени" с тромби, барабани, свирки и вувузели, с които озвучават центъра на София. Заради високите децибели привържениците на управлението искат Столична общината да забрани шествието по улиците на града.

Сред издигнатите плакати има такива с надписи: „Протестът – пръв враг на тутраканската селищна система”, „Мафията: или ние имаме всичко, или вие нямате нищо! Гражданите: искаме си България обратно!”.

Към 19:30 часа около 500 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София, обявиха официално от пресцентъра на МВР. Служителите на реда имат готовност да реагират при всеки сигнал за провокации.  МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста, допълват от полицията.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от Народното събрание.

Традиционно пред НДК се събра и контрапротестът с поддръжници на правителството на Пламен Орешарски. Един от участниците в него обяви, че от другата седмица такива мероприятия ще има и в други 11 града в страната.

Друг участник пък съобщи, че ходенето по домовете на министрите от протестиращите на паветата може да доведе до ходене по домовете на семействата на депутатите.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 14 rate down comment 0
jelenski
преди 10 години
Герб сигурно умират от яд, защото с актуализацията на бюджета става официално, че герберите са крали и усвоявали здравата, а на всички им стана ясно, че целят саботаж и дестабилизация на държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
kane
преди 10 години
Не си губете силите с празни сканирания"оставка" и "мафия". Капитализмъ по подразбиране е равн на корупция, а корупцията след години се преобразува в мафия, т.е. капиталисъмъ=мафия. Това колкото и да подскачате НЕМОЖЕТЕ да промените!Съсредоточете енергията сиИскайте разумни и добри закони. Скандирайте за приемане на:- Въвеждането на ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване в РБ на парламентарни избори! По подобие на Австралия - дава чудесни резултати- Обвързването на мин.работна заплата с индекса на инфлацията на всеки 6 месеца- Приемането на закон за нон профит банкови институции. Предишните взаимоспомагателни каси. Така ще има много по-голяма конкуренция в банковия сектор- Въвеждането на ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ В РБ- Създаването на държавна банка към БНБ, която да финансира големи държавни проекти. Тази банка да получава пари от БНБ просто ей така на книга. Така ще се наливат пари директно в икономиката през държани инфрструктурни проекти без да се вземат кредити, без да се бута борда. Просто така
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 3
Сините камъни
преди 10 години
http://***.youtube.com/watch?v=kxSLN1yzOwUБузлуджа отгоре!Тия комунисти съвсем объркаха математиката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още