IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на финансите назначи нов зам.-директор в Агенция "Митници"

Постът се поема от Николай Попов, чийто опит е свързан с предотвратяване на контрабандата на акцизни стоки и борба с трафика на хора

16:45 | 05.08.13 г.
Министерството на финансите назначи нов зам.-директор в Агенция "Митници"

Николай Илиев Попов е назначен за заместник-директор на Агенция „Митници“ с ресор „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от Министерството на финансите. 

От кратката биографична справка става ясно, че Попов е дългогодишен служител в Министерството на вътрешните работи (МВР). Ръководител е на столичното звено за борба с организираната престъпност. 

Николай Петров има опит в противодействието и предотвратяването на престъпления, свързани с трафика на хора, контрабанда на акцизни стоки и наркотични вещества. Владее английски, италиански и руски език, ползва испански, полски и сърбохърватски.

Припомняме, че Агенция "Митници" беше критикувана в предизборната кампания на БСП заради невъзможността да се справи с контрабандата на стоки. От финансовото министерство заявиха готовността си да сменят ръководителя на агенцията Ваньо Танов.

Заради влошаване на здравословното му състояние обаче тази промяна още не е направена. 

Самият Танов е пожелал да бъде освободен, коментира финансовият министър Петър Чобанов. Временен директор на агенцията е Борислав Борисов, който беше заместник на Танов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още