IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

84 пъти #ДАНСwithme

Към 20:00 часа броят на протестиращите достига около 400

20:53 | 05.09.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Стотици протестиращи блокираха малко след 19:00 часа движението на площад "Независимост" в 84-я ден на протести срещу правителството на премиера Пламен Орешарски.

Недоволните граждани скандират "Оставка" и освиркват сградата на Министерския съвет. И тази вечер част от тях са облечени с елечета, на които пише "Антиконфликт полиция".

Протестът е предвождан от хора, които бият на барабани и свирят на вувузели.

Около фонтана пред сградата на президентството също са се събрали около стотина протестиращи. На един от издигнатите лозунги има надпис: "Стига ви толкова, време е да си ходите".

Друг протестиращ пък носи пръскачка срещу паразити на гърба си, а на гърдите му се вижда лозунг, който гласи: "Пръскам срещу нагли 3 – БСП, ДПС и АТАКА".

В района има засилено полицейско присъствие, няма данни за нарушения.

Около 20:00 часа протестното шествие потегли към сградата на Народното събрание, предвождано от група протестиращи, които традиционно бият барабани. Към този част броят на недоволните граждани е около 400.

И тази вечер част от протестиращите са довели децата си и домашните си любимци, а друга част са дошли на велосипеди.

Част от лозунгите на протестиращите гласят: "Аз добър човек ли съм, ние добри хора ли сме, ние българи ли сме?", "Знаем ли значението на името България?", "Протестиращите правят еволюция за достоен живот на целия български народ, без дискриминация".

Очаква се по-късно тази вечер протестиращите да се отправят към френското посолство, където да засвидетелстват уважението си към посланик Филип Отие, който преди месеци застана на тяхна страна и призова управляващите да се вслушат в гласа им.

Повече новини от страната четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
jelenski
преди 10 години
Голямото посрещане беше фиаско. 400 протестиращи дори нямаше. А и за какво да са там?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
per24
преди 10 години
Верно хич не им се получи голямото посрещане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
gorg
преди 10 години
Като човек, който уважава себе си, винаги бих предпочел финансовото управление и инвестиции на държавата ми да са в ръцете на доктор по "Инвестиции и инвестиционен анализ отколкото в ръцете на доктор по Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
shonitou
преди 10 години
както всяка бутафория и това дрънчи на кухо - протестите ни са като всичко останало: за каквото и да си говорим, винаги си говорим за пари. явно президентът и бойко започват да усещтат, че инвестицията им ще е губеща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още