IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките ферми ще получат нова отсрочка за модернизиране

За 33 хил. ферми ІІ и ІІІ категория ще се осъществяват пилотни проекти за общи млекосъбирателни вани

21:40 | 19.09.13 г.
Малките ферми ще получат нова отсрочка за модернизиране

Периодът за преструктуриране и модернизиране на малките млечни ферми ще бъде удължен с 2 години. Това каза пред журналисти зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, цитиран от агенция Фокус.

Гечев обясни, че в Брюксел е получил уверение, че страната ни ще получи подкрепата на Европейската комисия (ЕК) за удължаването на периода за преструктуриране на малките млечни ферми.

Зам.-министърът допълни, че сроковете касаят 33 хил. малки ферми, за които ще се осъществяват пилотни проекти за общи млекосъбирателни вани. Моделът ще бъде приложен за полупланинските и планинските ферми.

България за пореден път иска от европейските власти да дадат отсрочка на фермите от втора и трета категория да отговорят на европейските изисквания за качествено мляко, за да могат да го продават.

Гечев съобщи още, че има риск да не бъдат усвоени по програмата за селските райони не повече от 30 млн. евро заради забавени проекти от фонд “Земеделие”, както и средства за агроекологични плащания. По думите му има план, така че парите да не бъдат изгубени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още