IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейното подоходно облагане се отлага за след две години

До месец ще е ясен новият механизъм за формиране на минималната работна заплата, каза премиерът

14:50 | 20.09.13 г. 5
Семейното подоходно облагане се отлага за след две години

Ние не сме написали големи думи в програмата си, но реформите ще ги направим. Това се зарече премиерът Пламен Орешарски след обсъжданията на неговата програма днес в НС.

Той обясни, че действително не са разписани всички мерки за осъществяване на политики, но по негови думи това е заради характера на самия документ. „Той трябва да остане в читаеми размери. В противен случай ще имаме многотомник“, заяви Орешарски.

Той обеща да изпълни ангажимента за семейно подоходно облагане, но през втората половина на мандата. До около месец ще се представи и прогнозата на правителството за това как може да се покачи минималната работна заплата през следващите три години.

Относно швейцарско правило за индексация на пенсиите премиерът обясни, че още тази есен ще бъде дискутирана темата и от началото на следващата година ще има регламент.

„Истински работни места открива частният сектор, за което ние трябва да му създадем предпоставки“, обясни още той. Премиерът призова да се дават добри сигнали към бизнеса, а не да се правят непремерени изказвания пред чужди медии за това как сме „най-корумпираната страна на света“. За целите на вътрешнопартийния дебат ние рушим бъдещето на държавата, предупреди Орешарски.

По отношението на здравеопазването Орешарски коментира, че отсъствието на резерви ще забави, но няма да отмени желанието на правителството да направи допълнителни стълбове в сектора.

Премиерът обясни, че е много важно да се извлече максималното от еврофондовете.

Още новини за България вижте в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 10 години
Истински работни места открива частният сектор, за което ние трябва да му създадем предпоставки...........................Проваляш се Орешарски!капитализма е саморазрушаващ се строй който ако не е СТРОГО регулиран е като отровна змия в ръцете тиТа когато капитализма се провали/както в момента/ Държавата трябва да се намесиЗа да няма гладни, болни, бездомниВсяка развита държава/освен някой като САЩ/ харчи над 50% от БВП - Канада, Швеция, Норвегия, Дания, ГермнияХарчи, защото има пари от постъпленния държаватаПри 10% плосък данък:1.Държавата е на хуманно дишане2.Печалбите не се реинвестират в българс икономика, а 90% се връщат при богатите си "инвеститори" - те идват, изтезават съгражданите ни, изсмукват ресурсите ни, замърсяват ни и за всичко това РБ ги посреща с хлаб и сол и ги изпраща с баница с мед...аз ли съм *** или вие господа управляващиСветовните првстъпници/международните корпурации/ чрез техните емисари - професори от корумпирани известни универистети съветници
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 10 години
От левите очаквам/гласувах за тях/:1.Силно прогресивни данъци до 75% за свръхпечалбите и доходи над 1 000 000лв/год - да обясяня:ако дохода/печалбата е 1 000 000лв това неозначава че държавата ще придобие 750 000лв! от 1 000 000лв. Ще се плати 75% за дохода НАД 1 000 000. т.е. ако дохода е 1 100 000лв/год то само на 100 000лв ще се платят 75 000лв. скалата от 900 000 до 1 000 000 ще е 65% да кажем и т.н. според въображението ви2. Необлагаем доход = мин.заплата, която е обвързана с индекса на инфлацията ие = на жизнения минимум3. Пенсиониране на 55г - за да няма младежка безработица - за да не ни се продава идеята за "свободен пазар" - такъв несъществува и за да не се конкурираме с виетнамци и китайци работеси за 24ст на час,както и с все по-работизираната икономика. Роботите ни вършат работата вече - разберете го! Затова пенсионната възраст трябва да се сваля, а не да се увеличава3. Всички пенсии да бъдеат само и единствено държавни. Вън частната спекула и комисионни от пенсиит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Людени
преди 10 години
.... ама надали !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
rumen221
преди 10 години
Орешарски:1. Обявяване Криза и шокова Либерализация в енергетиката2. Замяна Данък лихва с Данък банкови транзакции3. 20% Корп. данък без преференции4. Махане "тавана" на Осигуровките, изваждане Пенсиите от КСО, 0% вноски за "частни" пенсии, а инвалидните да се плащат от Здравните вноски5. Качване на чистата МРЗ на соц. мин. 566лв. (на 3 мес. с по 20лв)6. Връщане на ДДС за лечение, лекарства и храна7. До пълнолетие на децата родителите без ДОД и спиране на Педофилията, чрез "майчински" за пълнолетни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Miglena Ivanova
преди 10 години
И се сещам за "..., ама друг път!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още