IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерство на отбраната отпуска 200 млн. лв. за боеспособността през 2014 г.

Ведомството ще инвестира в екипировка на войниците и нови разработки на бойни припаси и др.

17:09 | 08.10.13 г.
Министерство на отбраната отпуска 200 млн. лв. за боеспособността през 2014 г.

За индивидуална екипировка на войниците, нови варианти за поддръжка и модернизиране на наличните въоръжение и техника, нови разработки на бойни припаси, както и други дейности за осигуряване на боеспособността на въоръжените сили Министерството на отбраната (МО) планира да похарчи между 50 и 200 млн. лв. за 2014 г.

Това заяви днес на конференция във Военната академия началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков.

Планира се разработването на програма за модернизация на въоръжените сили, която да бъде представена на парламента. Програмата ще бъде обвързана с вече одобрения пакет от цели на способности, които трябва да бъдат реализирани в изпълнение на съюзническите ни задължения в НАТО - в краткосрочен и в дългосрочен план до 2028 година.

Жеков увери, че ръководството на министерството си дава сметка, че наложените в резултат на икономическата криза ограничения в бюджета за отбрана изискват нови подходи и решения за запазване и повишаване на способностите на въоръжените сили. В тази връзка той уточни, че ведомството ще се фокусира върху нови решения и начини за изразходване на планираните средстева, които ще целят ефективност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още