IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерство на икономиката очаква ръст на ски туристи и тази година

През изминалия зимен сезон е отбелязан ръст на посещенията от над 8%

16:52 | 05.11.13 г.
Министерство на икономиката очаква ръст на ски туристи и тази година

През изминалия зимен сезон 2012/2013 страната ни е посетена от над 1 млн. туристи, което е ръст от 8,2%. Очакванията са тази положителна тенденция да се запази и през сезон 2013/2014. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор “Туризъм“ Бранимир Ботев на среща със световните медии по време на изложението World Travel Market в Лондон, съобщават от МИЕ.

България е на 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа, заяви заместник-министърът и допълни, че летният сезон е бил успешен за България. За периода юни-август 2013 страната ни е посетена от над 3,5 млн. туристи, което е ръст от 5,4%, посочи заместник-министър Бранимир Ботев.

Най-голям е броят на туристите, посетили България през летния сезон, от Русия, Германия, Румъния, Гърция, Украйна и Великобритания.

В рамките на изложението World Travel Market Бранимир Ботев и изпълнителният директор на Британската туристическа агенция Санди Дау са обсъдили потенциала на България за привличане на повече туристи от Великобритания и по-специално в областта на балнео, спа и културния туризъм.

"Британските туристи високо ценят възможностите за алтернативен туризъм, които България предлага в комбинация с добра храна и висококачествено вино. Страната ни е целогодишна атрактивна дестинация, като само за летния сезон на 2013 година е посетена от над 140 000 британски туристи", посочи Ботев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още