IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павел Тонев е новият директор на Агенция „Митници“

Досегашният директор на агенцията Кирил Желев е назначен за заместник-министър на финансите

15:13 | 11.11.13 г.
Павел Тонев е новият директор на Агенция „Митници“

Със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов от 11 ноември 2013 г. за директор на Агенция „Митници“ е назначен Павел Тонев, съобщават от Министерството на финансите.

Павел Тонев е роден на 23.11.1966 година. Има висше образование по специалностите „Счетоводство и контрол“, УНСС и „Право“, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Притежава дългогодишен опит в митническата администрация, като за периода от месец август 1991 г. до месец декември 2009 г. последователно е заемал длъжностите митнически инспектор, главен митнически инспектор, началник на отдел, заместник-началник на митница, началник на митница и началник на Регионална митническа дирекция Пловдив.

До настоящия момент е упражнявал консултантска дейност в сферата на митническото и акцизното законодателство.

Досегашният директор на Агенция "Митници" Кирил Желев е назначен за заместник-министър на финансите със заповед на министър-председателя. Той пое поста на 2 септември от Ваньо Танов, който напусна по свое желание.

Кирил Желев е роден на 12.09.1949 г. в град Ямбол. Притежава висше образование по специалността „Финанси“ и има дългогодишен опит във финансовата сфера. Работил е в общински структури в гр. Ямбол. Бил е народен представител в Седмото Велико Народно събрание, както и в Тридесет и шестото и Тридесет седмото Народно събрание.

От септември 2007 г. до май 2009 г. е бил заместник-министър на финансите, а от май 2009 г. до юли 2010 г. – член на Комисията за финансов надзор. От 2.09.2013 г. досега заемаше поста директор на Агенция „Митници“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още