IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция планира програма за ремонт на пътища втори и трети клас

Общо 60 млн. лева е заделената сума за зимно почистване тази година, заяви шефът на АПИ Стефан Чайков

10:58 | 18.11.13 г.
Пътната агенция планира програма за ремонт на пътища втори и трети клас

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) има идея да превърне в постоянна политика работата по програма за рехабилитиране на пътища втори и трети клас. Агенцията работи по осигуряване на финансиране. Това заяви Стефан Чайков, председател на УС на пътната агенция тази сутрин пред БНТ.

Като пример за приоритетен ремонт и рехабилитация на третокласен път той даде бъдещия пътен възел, който ще се направи на АМ „Тракия“ при село Българово. Това е третокласният път, който води към Каблешково и Ахелой или така нареченият далечен северен обход на Бургас.

Чайков даде подробности и за бъдещето на магистралните отсечки у нас: „Може би заради политическото говорене гражданите са останали с впечатление, че изграждането на магистрали се изоставя от кабинета. Това не е така. Само догодина очакваме да пуснем в движение близо 90 км магистрален път“, обясни Чайков.

Това са двата лота на магистрала "Марица", лот 4 на магистрала "Струма", както и обходният път на Враца, който се финансира по ОП „Транспорт“.

Чайков за първи път отговори публично на твърденията на бившия регионален министър Лиляна Павлова, според които той е в конфликт на интереси, защото участва във фирми, свързани с проекти на АПИ.

„Не съм в конфликт на интереси. Не крия, че съм имал участие в няколко фирми, но при встъпването ми в длъжност съм ги напуснал. Няма мои фирми, които да работят активно с агенцията и ще бъда много внимателен в това отношение. В крайна сметка не идвам от хранително-вкусовата промишленост и е нормално да съм имал бизнес свързан с инфраструктурата“, категоричен бе той. 

Заделените за тази година средства за зимно почистване са около 60 млн лева.

Шефът на АПИ уточни, че за миналата година планираните средства са били 55 млн. лв, а реално са изхарчени около 47 млн. лв.

„Очакваме икономия от тези средства. Всички средства, които се икономисват от зимното почистване, след това се инвестират в изкупуване, асфалтиране, почистване на храсти и други дейности през есента“, изтъкна той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още