IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билетите за влак поскъпват средно с 5% от януари

Днес бе даден старт на реконструкцията на жп гара Пазарджик

13:19 | 18.11.13 г.
Билетите за влак поскъпват средно с 5% от януари

От януари 2014 г. ще има поскъпване на билетите за влаковете, като средното увеличение ще е с 5%. Тогава ще бъде

въведена нова тарифа и ново разписание. Това съобщи в Пазарджик министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който присъства на подписването на договорите за модернизация на жп гарата в града, предаде "Фокус".

По думите на Папазов най-много ще поскъпнат билетите за експресните влакове - между 7 и 8%, но ще има и влакове, за които няма да има никакво увеличение.

Засега не се предвиждат съкращения в системата на БДЖ, защото първите мерки, които са предприети за тяхното стабилизиране са показали много добри резултати.

Проектът за реконструкцията на железопътната гара в Пазарджик предвижда инвестиция в размер на над 3,5 млн. лв, като строителните дейности трябва да приключат за 8 месеца. По думите на Папазов още следващото лято Пазарджик ще разполага с модерна гара, която отговаря на всички европейски изисквания.

Папазов припомни, че до 2020 г. целта е да се модернизира цялото железопътно трасе от София до Бургас и турската граница, така че влаковете да могат да се движат по него със 160 км в час.

Проектът за ремонт на гарата в Пазарджик е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Обектът е част от проекта, по който ще бъдат модернизирани и железопътните гари в София и Бургас.

По проекта ще бъде ремонтиран и подлезът под пероните.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още