IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освободиха директора на Националната електрическа компания

До вписване на промените в Търговския регистър Владимир Инков ще продължи да изпълнява задълженията си

15:10 | 29.11.13 г.
Освободиха директора на Националната електрическа компания

Владимир Инков е освободен от поста изпълнителен директор на „Национална електрическа компания“ ЕАД и член на Съвета на директорите на компанията, съобщиха от Българския енергиен холдинг (БЕХ). Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е обяснил по време на Българо-иракския смесен комитет, че Инков ще отговаря за "Южен поток".

Владимир Инков обаче ще продължи да изпълнява длъжността до излизане на решение за вписване на промени от Търговски регистър. Прекратяването на взаимоотношенията с членове на управителните органи на дружествата е съгласно клаузи от договорите за управление, уточняват още от компанията. 

От съобщението на БЕХ не става ясно кой ще бъде предложен начело на електрическата компания. Справка в Търговския регистър обаче показва, че най-вероятно това ще бъде председателят на Съвета на директорите Йордан Желев. След освобождаването на Инков в Съвета остава още Анна Димитрова и Екатерина Истаткова, която влиза на мястото на Владимир Инков. 

Инков замести на поста директора на НЕК Иво Лефтеров. Това стана на 8 юли 2013 година. Дотогава Инков беше в Съвета на директорите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). 

Смяната в НЕК идва в тежък момент за финансовото състояние на компанията, като загубите непрекъснато растат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още