IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсим сътрудничество с Швейцария за София Тех Парк

Страната ни ще проучи опитът на Швейцария в критериите за селекция на фирмите и обученията на предприемачи в технологичните паркове

11:10 | 03.12.13 г.
Търсим сътрудничество с Швейцария за София Тех Парк

За изграждането на София Тех Парк България ще работи в сътрудничество с най-стария технологичен парк в Швейцария – този в Цюрих. Страната ни ще проучи опитът му в критериите за селекция  на фирмите и обученията на предприемачи.

Бъдещата съвместна работа между двата технологични парка е била обсъдена от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и ръководството на парка в Цюрих по време на форума "България като индустриален партньор", който се провежда в швейцарския град, съобщиха от икономическото министерство.

Интерес като практика за страната ни представлява и специалният финансов фонд за краткосрочно подпомагане на фирми в затруднено положение, който функционира успешно в Цюрих.

Фокусът на технологичния парк в Цюрих е привличане на млади, иновативни, стартиращи предприятия. Той им предлага по-ниски наеми на офисите, обучения, създаване на контакти и мрежи както между самите фирми, така и с  потенциални клиенти и инвеститори.

Особено значение се отдава на създаване и поддържане на тесни партньорства с институти, университети и научно-изследователски звена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още