IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оградата по границата ни с Турция може да бъде удължена

Съоръжението ще обхване участък от 30 до 50 км, според директора на "Гранична полиция"

12:34 | 21.12.13 г.
Оградата по границата ни с Турция може да бъде удължена

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще настоява 30-километровата ограда, която ще бъде изградена на границата ни с Турция, да бъде удължена. Той съобщи това пред журналисти, след като присъства на отбелязването на професионалния празник на "Гранична полиция", предаде БТА.

По думите му случващото се по нашите граници няма аналог в рамките на няколко десетилетия назад. Според Лазаров ни очакват още по-тежки изпитания и усилване на миграционния натиск.

Главният секретар на МВР посочи, че държавата ни може да си позволи изграждането на допълнително съоръжение в най-тежките участъци по границата ни с Турция.

Директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов каза, че съоръжението ще обхване участък от 30 до 50 км.

Плановете на правителството са оградата, в сегашните й параметри, да бъде окончателно готова към края на февруари. За изграждането й са необходими около 5 млн. лева, а за възстановяването на пътищата в региона, които водят до съоръжението – около 1 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още