IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български пощи ще продава тото фишове, за да увеличи приходите си

Услугата ще стартира най-късно след месец, увери заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров

15:20 | 27.12.13 г.
Български пощи ще продава тото фишове, за да увеличи приходите си

Залози за комбинациите от тотото от следващата година ще могат да се правят и в клоновете на пощите в общинските центрове. Това е записано в договора за сътрудничество между “Български пощи” и Българският спортен тотализатор (БСТ), подписан по-рано днес.

Споразумението е една от мерките в плана за оздравяване на "Български пощи", чиито загуби за последните две години са над 12 млн. лв.  Според условията компанията ще получава 8% от приходите от продадените фишове.  В пощенските станции ще се изплащат и парични печалби от тотализатора в размер до 200 лева.

Документът предвижда предлагане на тото фишове в 264 пощенски станции у нас, съобщи Министерството на транспорта. За да могат да продават фишове за тотализатора общо 500 пощенски служители ще преминат през допълнително обучение.

Договорът бе подписан съвместно от новия изпълнителен директор на „Български пощи” Валентин Петков и Белчо Иванов, изпълнителен директор на спортния тотализатор.

Заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров заяви, че се очаква услугата да стартира след близо месец. Във всяка пощенска станция трябва да бъде инсталирано специално терминално устройство, за връзка с централната система на Българския спортен тотализатор.

"Инсталирането на терминалите не струва нищо, но изисква технологично време – не повече от месец. Надяваме се да достигнем 3000 пункта до края на следващата година с всички външни контрагенти”, заяви изпълнителният директор на тотализатора.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още