IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Петков можел да осигури 200 депутати в подкрепа на АЕЦ "Белене"

Ако проектът не изисква държавни средства и ангажименти, ГЕРБ може и да одобри възраждането му, коментира пък Бойко Борисов

08:40 | 17.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Румен Петков можел да осигури 200 депутати в подкрепа на АЕЦ "Белене"

Ако БСП обяви рестарта на АЕЦ „Белене”, мога да осигуря подкрепата на 200 депутати в Народното събрание, обяви в ефира на БНТ бившия „червен” депутат и сега част от АБВ Румен Петков.

Той обясни, че е говорил с Бойко Борисов и е получил подкрепата му, а премиерът Пламен Орешарски е бил уведомен за срещата – преди да бъде проведена и след това – с резултатите от разговора.

Бившият премиер потвърди думите на Петков в ефира на „Нова телевизия”. Борисов коментира, че на срещата са присъствали „5-6 души”, сред които и бившият енергиен министър Делян Добрев, а Румен Петков е съобщил за интерес от страна на американски инвеститори към проекта.

ГЕРБ би подкрепил възраждането на АЕЦ „Белене” при няколко условия – да не бъдат давани държавни пари и гаранции, да няма задължения да се изкупува тока и какви като цяло ще бъдат позитивите за България, категоричен беше Бойко Борисов.

Припомняме, че намеренията за изграждане на АЕЦ "Белене" бяха изоставени именно от правителството на Борисов. Тогава беше посочено, че цената на проекта е прекалено висока, а анализ на консултанта HSBC показа, че не е икономически изгоден за страната. Още тогава обаче премиерът коментира, че при наличие на чужди инвеститори, решението може да бъде преразгледано. 

Бившият премиер определи скандала със записите, от срещи между него, Георги Първанов (президент в периода 2002 – 2012 година) и Румен Петков като „част от опорните точки на Моника Йосифова” и като черен PR срещу неговата партия.

Борисов беше категоричен още и че съюз между ГЕРБ и АБВ „няма и няма да има”. 

Самият Петков коментира по този казус, че има уверението на ДАНС, че той и Георги Първанов не са обект на следене от службите. Той предупреди "бившите служители със случайно избрани фамилии - Петков, Петров, Симеонов, Мицова, Найденов, Желязков", да не вярват, че "че контролът на боса им в прокуратурата е тотален".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
vinkel
преди 10 години
Депутати не е толкова сложно да се осигурят - те са си осигурени .С финансирането обаче как стои въпроса ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
vinkel
преди 10 години
Депутати не е толкова сложно да се осигурят - те са си осигурени .С финансирането обаче как стои въпроса ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още