IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС иска сдружения на производители и колективни договори за изкупуване на тютюн

Нужна е категорична и активна подкрепа на държавата, се казва в декларация на партията

12:21 | 17.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ДПС иска сдружения на производители и колективни договори за изкупуване на тютюн

Изкупната кампания за ориенталския тютюн все още не е започнала – след няколко протеста на производителите и обещанията на земеделския министър, още няма реакция от компаниите, които изкупуват тютюна.

Това обяви в декларация пред Народното събрание депутатът от ДПС Алиосман Имамов. Той поиска активна и конкретна намеса на държавата за регулиране на отношенията в сектора. 

Една от мерките е подкрепа за създаването на сдружения на тютюнопроизводителите, както и създаването и подписването на колективни договори за изкупуване на реколтата.

Нужни са и законодателни промени, които да върнат държавните оценители и регистри на фирмите, които изкупуват тютюна. Трябва да бъдат определяни и конкретни дати за начало и край на изкупната кампания, както и да бъдат въведени стандартите за качеството на суровината.

Според Алиосман Имамов либерализацията на пазара на тютюн е една от най-големите грешки . „В много държави изкупуването на тютюна е изключителен държавен монопол”, обясни още Имамов.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Субсидиите за производство на тютюн трябва да се спрат.Никой вече не субсидира тютюна а само България. Щото сигурно сме по-добре от всички останали.Тези средства е по-добре да отиват за субсидиране на отрасли в селското стопанство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още