IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Красимир Стефанов напусна групата на ГЕРБ*

Бившият директор на НАП ще остане в парламента като независим депутат

11:48 | 17.02.14 г. 9
И Красимир Стефанов напусна групата на ГЕРБ*

Красимир Стефанов е подал заявление за напускане на групата на ГЕРБ, но ще остане в Народното събрание като независим депутат. Заявлението е внесено в деловодството на парламента тази сутрин в 8:53 часа, съобщи зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Решението на Стефанов изненада парламентарната група на ГЕРБ. „Мога да коментирам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен“, коментира зам.- председателят на партията Цветан Цветанов. Според него обаче няма напрежение в парламентарната им група.

На същото мнение е и председателят на групата на партията Димитър Главчев.

„Достойно е когато някой е недоволен и е избран с пропорционална листа, да напусне парламента“, допълни той.
За Цецка Цачева пък напускането на Стефанов е резултат „на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес“. 

Независимият депутат, преди част от ГЕРБ, Георги Марков, също беше изненадан от напускането на Стефанов. Според Марков именно Стефанов е „стоял зад Цветанов и му е правил данъчните проверки“, пише БТА. Той допълни, че не вижда натиск от „задкулисието“ да разцепи групата и смята, че единственият натиск може да дойде само от самата ГЕРБ. 

Красимир Стефанов бе избран в 42-то Народно събрание от Хасковския многомандатен район. По време на управлението на ГЕРБ той беше шеф на Националната агенция за приходите (НАП). Той е третият депутат, който напуска групата на ГЕРБ и става независим след Георги Марков и Светлин Танчев.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров определи напускането на Стефанов, като неприемливо. "Аз никога не съм одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството.Така че, за която и група да се отнася, смятам, че когато си влязъл в парламента с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си", заяви той пред БНР.

В петък друг депутат от ГЕРБ - бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов, подаде заявление за напускане, но той съобщи, че се отказва от мястото си и напусна парламента. Като мотив той обяви желанието си да се развива като експерт.

Депутатът Йоана Кирова също напусна и групата, и парламента.

Независимият депутат Георги Марков прогнозира, че и други депутати от ГЕРБ ще напуснат парламентарната група. В началото на декември миналата година Марков стана първият народен представител, който напусна ПГ на ГЕРБ и стана независим. Дни по-късно го последва Светлин Танчев.

Марков обясни очакванията си с решенията на вчерашния форум на ГЕРБ. Той уточни, че не знае как е протекъл конгресът, но чул изказването на Бойко Борисов от медиите, че ГЕРБ не е лидерска, а демократична партия. 

„За мен това, ако е демократична партия, здраве му кажете”, обясни Марков. Той се надява напусналите да останат като независими депутати.

„Ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, коментира той.

Марков не е разговарял с Красимир Стефанов и дори е учуден, че той напуска ПГ на ГЕРБ „след като седеше зад г-н Цветанов, правеше му данъчните проверки и т.н“.

„Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин", коментира депутатът. Той отново обясни, че е напуснал заради държанието на партийните секретари и „фидосовщината“ в групата на ГЕРБ.

Според него обаче, ако има натиск върху Стефанов, той може да дойде от ГЕРБ. „Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, разясни Марков.

* Допълнена с коментара на Георги Марков

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 16 rate down comment 5
misanthrope
преди 10 години
Дааааа, *** и ДПСтата скоро ще имат мнозинство и без недоВолен и за това последния риве та съ къса :)Краско от друга страна е член на ППД ( партия в подктрепа на далаверата) и логично завърта гза към Орешарски. И ГЕРБ е като НДСВ, пълен с безпринципни кариеристи, готови да слугуват на всекиго, стига да има далавера, затова и съдбата му ще е като на НДСВ - след два мандата, на дъното на водата, но ние БГейЦите ще трябва да го изстрадаме.НДСВ 10г+ГЕРБ 10 г.. - то половин живот ме управляват такива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
и двете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Колеги, като чета коментарите ви по тази статия започва да ми се струва, че не питаете особено добри чувства към народните избраници? Не, че не ги споделям, но не мога да си обясня защо ги избираме все такива. Манипулацията ли е голяма, или народа е ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
SSIW
преди 10 години
... в Затвора ще му се харесат и чужди мъже.----------------------Хахахах, не само в затвора и в цивилизацията може да се радва на подобаващо внимание :)) Въобще за висшия ешалон кадри на НАП-а, смятам, че желаещите, да си засвидетелстват уважението и признателността, ще се редят на опашка и са готови да чакат с години, както на времето се чакаше за Москвич !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 3
krasssen
преди 10 години
По повод на ''poketl" на това мишле в Затвора ще му се харесат и чужди мъже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Ами понякога е въпрос на прости сметки.Може да си е заслужавало $ дори и да си господин Никой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 12
THE TRADER
преди 10 години
Тоя е *** ***!!! Напусна такава служба, за да стане г-н Никой!!! Ха-ха-ха-ха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още