IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Орешарски: Нужна е промяна в политиката на Европейския съюз

Премиерът посочи, че изборите за Европейски парламент идват във време, в което страните все още не са се възстановили от икономическата и финансова криза

15:31 | 01.03.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пламен Орешарски: Нужна е промяна в политиката на Европейския съюз

Нужна е промяна в политиката на ЕС. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на конгреса на европейските социалисти в Рим. Изказвания пред делегатите направиха и другите европейски премиери, участващи във форума.

Той посочи, че изборите за Европейски парламент идват във време, в което европейските страни все още не са се възстановили от икономическата и финансова криза, идват в период на криза на доверието в политиците и в институциите, на надигащ се национализъм и евроскептицизъм, пише БТА, цитирана от Dnes.bg.

Орешарски отбеляза, че това е резултат от политиката на консервативните партии в последните повече от 10 години. Ако продължим досегашната политика, няма да можем да решим нито един от тези проблеми, категоричен бе той.

Имаме нужда от политика на икономически растеж, от политика на заетост като алтернатива на социалните помощи, имаме нужда от повече интеграция и солидарност, каза българският премиер.

Тези принципи и политики са залегнали в дневния ред на европейската левица и вярвам, че тя ще може да ги реализира, отбеляза той.

Изборите, които предстоят са много важни, но не по-малко важно е и кой ще поведе тези политики, каза Пламен Орешарски. Той пожела успех на Мартин Шулц като кандидат за председател на ЕК.

Dnes.bg припомня, че в Рим се провежда Конгрес на Партията на европейските социалисти (ПЕС), където се обсъждат предстоящите избори за Европейски парламент, както и бъдещата визия на социалистите за Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
naso_fr
преди 10 години
Кажи му 'цоциалист' и го прати на някой самотен остров да не пречи на човечеството!Орехчо, сладък, вие цоциовците имате лозунги за повече работни места, ръст на икономиката т.е. стимулиране/насърчаване на бизнеса, а харчовете ви все за еднократни социални плащанийца, популистки харчове, национализиране на предприятия.П.С. Отношението на Орехчо снощи по новините на БНТ1 по отношение на мнението на 'суверена' на наближаващите избори беше на сръдливко от 5-ти клас, нежелаещ да се занимава с трудните уроци на живота. Орехчо, мамина марионетка на украинския комунист Станишко и Пеево-Бюрековото изчадие от Ада!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Пламка , Пламка, .. Орешарски ,ОрешарскиНужно е да се забрани ПЕС,БСП-БКП и със всички да се захрани нов лагер в Белене! Защото се извинихте на мюсулманите и по този начин поехте прякото наследство на БКП. Но не се извинихте на Българския народ за геноцида над него в продължение на 65 години досега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 10 години
По-лошото е, че това дето ще се случи надали ще остане само на територията на Украйна и Крим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
deant
преди 10 години
Европейския съюз е най-виновния за това което ще се случи (дано не се слуичи) в Украйна и Крим. Не искам и да чувам повече, че това е проект за "Мир и просперитет" - мирът го виждаме там, просперитета го усещаме при нас си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още