IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грузия кани български фирми да инвестират в хидроенергетика

Членството в ЕС не е въпрос на сметки, а фундаментален политически избор, коментира вицепремиерът Даниела Бобева след завръщането си от страната

16:46 | 28.03.14 г.
Грузия кани български фирми да инвестират в хидроенергетика

Български инвеститори в хидроенергийни проекти са създали отлична репутация на бизнеса ни в Грузия и фирми от нашата страна бяха поканени да реализират нови проекти в областта на енергетиката, селското стопанство, в пакетирането и съхранението на храни. Това е съобщила вицепремиерът Даниела Бобева след завръщането си от Грузия.

Тя е взела участие в първата по рода си международна конференция за интеграцията на Грузия с ЕС и потенциала за икономическо партньорство, съобщава пресцентърът на кабинета.

По време на 24-часовата си визита Бобева се е срещнала с Георге Квирикашвили, вицепремиер на икономиката, с министъра по европейската и евроатлантическата интеграция, както и с посланика на ЕС в Грузия Филип Димитров.

„България винаги активно е подкрепяла интеграцията на държавите от Западните Балкани в Евросъюза. Този опит ще е полезен в процеса на интеграция на Грузия“, подчерта вицепремиерът. Тя изрази позиция, че членството в ЕС не е въпрос на сметки колко ще получи и колко ще даде дадена страна, а е фундаментален политически избор.

При срещата си с представители на българските инвеститори тя е акцентирала върху възможностите, които дава Българската банка за развитие с новите продукти за финансиране на износ и внос.

Очакват се посещения на грузински министри у нас за проучване на опита в евроинтеграцията. Обсъдено е било сътрудничество в областта на закрилата на децата и най-бедните слоеве от обществото по линия на Помощта за развитие.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още