IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлага се въвеждане на целодневно обучение и за учениците от пети клас

Плановете на Министерството на образованието са това да стане от следващата учебна година

17:34 | 07.04.14 г. 2
Предлага се въвеждане на целодневно обучение и за учениците от пети клас

Предлага се въвеждането на целодневно обучение и за учениците от пети клас от следващата учебна година.

Предложението е залегнало в постановлението на Министерския съвет за осигуряване на целодневната организация на учебния ден и е публикувано за обществено обсъждане на портала за обществени консултации.

Предвижда се да бъдат обхванати 22 300 ученици от пети клас, като в това число не са включени учениците от средищните училища, които се финансират по проект на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Съгласно Правилника за прилагане на Закона за народната просвета включването в целодневна организация на учебния ден за учениците от първи до пети клас ще става при наличие на необходимите санитарно-хигиенни условия и при желание от страна на родителите, посочва се  в мотивите към предложението.

Крайният срок, в който може да се изпращат становища по идеята за въвеждане на целодневно обучение на учениците и от пети клас, е 21 април.

Плановете на Министерството на образованието са в целодневна форма на обучение поетапно да се включват учениците от първи до осми клас.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
И после кажете, че планът на Ран-Ът не е в действие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Това е началото да се отделят децата от родителите си, от семействата си!Това е точно, както в САЩ!Децата са на училище до три след обяд или повече, с по пет минути междучасие, обяд 20 минути, като това целодневно "образование" гарантира единствено, че децата няма да са на улицата, но със сигурност се създава среда абсолютно разграничаваща се от семейството и така училището става първи фактор, а семейството в 90% няма изобщо да е такъв!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още