IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска индустрия: мисия възможна

БФБЛ организира конференция по горещата тема на 11-и април в Пловдив

15:38 | 08.04.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Основна тема в конференцията „Българска индустрия: мисия възможна", която ще се състои на 11 април в Новотел Пловдив, са възможностите за икономически растеж в страната и в частност в района на Пловдив, привличането на чуждестранни инвестиции и осигуряването на условия за тласък на индустрията.

Организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще съберат на една маса всички заинтересовани страни – правителство и местна власт и топ мениджъри на водещи български и международни компании, за да дискутират и анализират актуалните теми, които влияят на инвестициите, производството и устойчивото развитие.

Вниманието ще бъде насочено и към индустриалните зони и технологичните паркове като привлекателни места за инвестиции. Сред акцентите са предизвикателствата, пред които компаниите са изправени, както и приоритетите във финансирането по европейските програми. На фокус са и постиженията и добрите практики на бизнеса.

Целта на БФБЛ е да окуражи инвеститори и производители да споделят опита си и трудностите, които срещат по пътя си, да ги подпомогне в диалога им с държавната администрация и да насърчи компаниите да развиват прозрачен и етичен бизнес. 

Сред панелистите са Анна Янева, заместник-министър на икономиката, Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Ели Милушева, ръководител на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕ, арх. Илко Николов, председател на Общинския съвет в Пловдив. В конференцията ще участват  и представители на Община Пловдив, кметове от региона, дипломати от посолствата на Германия, Холандия и Турция, топ мениджъри на международни и български компании. Икономистът Георги Стоев от Индъстри Уоч ще направи въвеждащото изказване, а модератор на дискусиите е Максим Бехар от М3 Комюникейшънс Груп.

Събитието е насочено към всички, които искат да научат повече за реалния бизнес, да обменят идеи и опит, да срещнат нови партньори.

За подробности и регистрация посетете http://www.bblf.bg.

Българският форум на бизнес лидерите, асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите, е  водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

Investor.bg е медиен партньор на събитието.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Българската индустрия е мисия невъзможно само за БСП и децата им. Невъзможна е за България докато не изчезнат некадърните в момвнта управляващи ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
krasssen
преди 9 години
След 25 годишно унищожаване ,източване и рязане на скраб отново се завръща изпитан метод за кражба на държавна пара с финал - групова безотговорност и задлъжнели държавни предприятия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
Владимир Йосифов
преди 9 години
Какво е индустрия ?Трябва да учим децата от детската градина да уважават труда на околните .Трябва да учим децата от средните класове какво е авторско право и фирмена тайна .Трябва да учим студентите да уважават договорите си и да не разказват в леглото или на маса какво чуват, виждат или работят .Още много неща трябва да направим преди да говорим за индустрия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
stoiloff
преди 9 години
Не се заблуждавайте! Няма такова понятие външни инвеститори! Има източвачи!Българската икономика умира от това че е източвана от политици,*** и енергийната мафия!Всичко е една измама! А политиците имитират работа и си имат едни фотоволтаици, които ни изсмукват живота!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още