IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобиха община Варна с четвърт милион заради проект по ОП „Околна среда“

Проектът е за задание за техническа помощ за изграждането на водоснабдяване и канализация в 16 селищни образувания около Варна

11:04 | 23.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха община Варна с четвърт милион заради проект по ОП „Околна среда“

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е издало постановление за административна санкция на община Варна заради нередности в изпълнението на проект по Оперативна програма „Околна среда”. Санкцията е в размер на 250 хил. лв., съобщава в. "Черно море".

Става въпрос за задание за техническа помощ (проектиране) за изграждането на водоснабдяване и канализация в 16 селищни образувания около Варна, уточни кметът на града Иван Портних. 

Според Управляващия орган на програмата при избора на изпълнител е извършено неправилно оценяване на участниците по отношение на техническите изисквания.

„Това е точкова система на оценяване, като констатираните разминавания не влияят на крайния резултат“, уточни градоначалникът. Той разкри още, че санкцията на министерството е дошла едва след извършен предварителен и последващ контрол от страна на Управляващия орган. Процедурата по избор е минала и през Комисията за защита на конкуренцията и административния съд заради обжалване от участници. Крайното становище на правораздавателния орган е, че класирането е справедливо, коментира кметът.

От община Варна вече са подали възражение пред Управляващия орган, а ако то не бъде прието, въпросът ще бъде отнесен до съда, уточни Портних. Той бе категоричен, че въпреки санкцията местната администрация ще направи всички възможно да довърши в срок започнатия проект. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още