IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горски инспектори са съставили близо 5 хиляди акта на бракониери

Конфискувани са автомобили, моторни триони и пушки

17:39 | 29.04.14 г. 1
Горски инспектори са съставили близо 5 хиляди акта на бракониери

За три месеца от началото на годината лесничеи от горските и ловни стопанства са съставили 4866 акта на бракониери, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

От съставените актове 4630 са за нарушения на Закона за горите, 132 по Закона за лова и опазването на дивеча, 14 по Закона за рибарството и аквакултурите и 90 по други нормативни актове. Издадени са 2914 наказателни постановления.

Задържани са 570 куб. м обла дървесина, 3647 куб. м дърва за огрев, фасонирана дървесина, билки и гъби, дивечово месо и риба.

Конфискувани са 58 автомобила, 257 каруци, моторни триони, брадви и пушки, тъй като са средства, послужили за извършване на нарушенията.

Основните констатирани нарушения са свързани със сеч на немаркирани дървета, транспортиране на дървесина без положена контролна горска марка и непридружена с превозен билет, както и със съхранение на дървесина без законен произход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още