IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов: Предстои оптимизация на администрацията на БДЖ

Има над 1000 човека и част от тях вероятно ще бъдат пренасочени към други дейности, каза министърът

17:52 | 12.05.14 г.
Папазов: Предстои оптимизация на администрацията на БДЖ

Предстои оптимизация на администрацията на Българските държавни железници (БДЖ), съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в Мадара, където откри нова жп спирка, цитиран от БТВ.

„В момента в БДЖ има длъжности, за които хората са недостатъчно, има и други места, където са прекалено много. В администрацията например има над 1000 човека и тази бройка трябва да се оптимизира”, заяви министърът.


По думите му административни служители вероятно ще бъдат пренасочени към други дейности и може да няма съкратени.

Министърът обясни, че голяма оптимизация ще се извърши и в 12-те ремонтни звена на БДЖ. „С 12 звена не можем да извършваме никаква качествена дейност по ремонтите, затова искаме да създадем две ремонтни звена, които, обаче, да извършват цялата номенклатура от необходими ремонти с цел отново да оптимизираме дейността. Там има в момента над 3000 работници, а имаме недостиг на хора в експлоатационните звена", каза министър Папазов.

Според него обаче, преди да е излязъл планът за оптимизацията, преди да се произнесат отделните звена на ръководството на БДЖ, не може да се говори за никаква бройка и за никакви конкретни действия.

„Най-важното обаче за БДЖ – всичко това ще се прави, след като се разберем с кредиторите. Събранието е на 26 май, може би ще бъде отложено с кратък период", каза той.

Към момента задълженията на БДЖ саоколо 625 млн. лв., а се предвижда до края на годината да намалеят с около 100 млн.лв, каза още Папазов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още