IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На следващите избори БСП да е с ново ръководство, предложи Янаки Стоилов

Депутатът Страхил Ангелов подкани Стоилов да си тръгне от ръководството на левицата

11:52 | 27.05.14 г.
На следващите избори БСП да е с ново ръководство, предложи Янаки Стоилов

На следващите избори БСП трябва да се яви с ново национално ръководство, заяви зам.-председателят на партията Янаки Стоилов пред TV7.

Той съобщи предстояща актуализация на правителствената програма (както обеща скоро и премиерът Пламен Орешарски), като не изключи и смяна на някои от министрите.

Според Стоилов хоризонтът на мерките, които ще бъдат начертани, не трябва да е по-дълъг от година. Задачите пък трябва да са съвсем конкретни и не толкова много на брой, за да се усети непосредствено ефектът от реализирането им. Той отчете, че много хора не признават ролята на БСП в управлението и имат резерви към действията й като мандатоносител.

"Явно ДПС много по-добре оползотворява своето участие в управлението, отколкото избирателите на левицата очакват от нея", коментира зам.-председателят на БСП.

Янаки Стоилов подчерта, че е необходимо да се преформулира и начинът на мотивиране на хората да гласуват, защото на евроизборите гласоподавателите са показали, че имат много по-дълбоки мотиви от това ГЕРБ непременно да бъдат изместени от първото място. "Те искат да видят друга перспектива, възможности за себе си, да видят дали поредицата от реални стъпки води до промяна в техния живот", отбеляза той.

Според него, ако ДПС искат да продължат участието си в управлението, трябва да си дадат сметка, че това няма как да стане, ако с БСП не оправдаят присъствието си във властта с резултати, които намират по-голямо обществено признание. В този смисъл по думите му е нужен ясен и откровен разговор между ръководствата на двете партии как виждат развитието на управлението, без недомлъвки.

Ако Янаки Стоилов има предвид да се подават оставки в ръководството на БСП, може би личният пример му пример ще бъде най-подходящ, заяви народният представител от „Коалиция за България” Страхил Ангелов пред „Фокус”.

„Може би промени в ръководството на БСП наистина са необходими. Единствено ме учудва това, че Янаки Стоилов говори за ново ръководство. Доколкото съм запознат, той е заместник-председател на партията и от дълги години е в ръководството. Така че в моята концепция за ново ръководство той не се вписва. Неговата оставка би трябвало също да е на дневен ред”, каза Страхил Ангелов.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още