IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващите не виждат основания за промени в кабинета

Утре трябва да е последният ден на кабинета "Орешарски", настоява обаче бившият премиер Бойко Борисов

20:13 | 27.05.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Управляващите не виждат основания за промени в кабинета

След резултатите от изборите за Европейски парламент опозиционните партии веднага заговориха за предсрочни избори. От ДПС в нощта след изборите пък подготвиха и първата промяна в кабинета - поставеният на второ място в листата на партията Делян Пеевски отстъпи своето място на петата в листата - екоминистърът Искра Михайлова. 

Очакванията за промени в кабинета са неоснователни, въпреки това посочи лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време на първата подготвителна среща на премиерите от ПЕС след европейските избори.

"Не са основателни тези твърдения, но сме наясно, че трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира, във връзка с едната година какво е постигнато, какво трябва да се направи, да има ясен план за действие, за да може да се свърши тази работа, която хората очакват – нашите избиратели, българите като цяло”, обясни той пред БНР.

Станишев направи коментар и на призива на Янаки Стоилов за оставки и промени в ръководството на БСП. " Не мисля, че е навременна неговата идея. Често се случва да сбърка мястото и времето", заяви лидерът на червените.

Няма съществена промяна в политическата обстановка, заяви и премиерът Пламен Орешарски пред журналисти в Брюксел, помолен да коментира ситуацията след изборите за Европейски парламент в България. 

"Имаме една от партиите с малко по-слаб резултат, една - с малко по-добър от очаквания резултат", обобщи той, цитиран от БТА. До края на седмицата премиерът ще се срещне с двамата политически лидери, които подкрепят правителството - Сергей Станишев и Лютви Местан.

Той добави в отговор на въпрос, че при всички случаи ще консултира с БСП и ДПС номинацията за следващ български еврокомисар. "Ако не е това правителство, кое точно правителство трябва да излъчи еврокомисар, към настоящия момент това е правителството?", попита той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че Пламен Орешарски трябва да подаде оставка. Той също е в Брюксел на срещата на партийните лидери от ЕНП. "Това правителство утре трябва да си отиде. Утре всяка партия, която твърди, че е националноотговорна, трябва незабавно да се махне от парламента", добави той, цитиран от БТА.

По думите на Борисов утре дневният ред на Народното събрание трябва да се състои от една точка - за неговото разпускане. Ако ДПС продължи да подкрепя подобна коалиция, ще бъде съучастник. След като "Атака" загуби целия си авторитет пред обществото, ако продължи да подкрепя правителство на БСП и ДПС, ще бъде национално предателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 10 години
Надявам се упорството на БСП да доведе до логичният им разпад, което вече се е случило със всички бивши комунистически партии в цяла Източна Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
MyPr0gres
преди 10 години
И какво точно ще стане като си подадат оставката?! Пак ще бъде патова ситуация. И си мисля, че тази агресия на Б.Б. въобще няма да се понрави на хората. Лидера като ти е пълен *** (пълен със злоба), по-надолу по веригата каквито и умници да са хората ти е без значение!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Колкото повече упорстват от правителството на Олигарски и мафия толкова по-добре.Загубили са връзка с реалността в такава степен, че се закопават все по-дълбоко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 10 години
То промените ще видят основания в кабинета...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още