IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС не иска повече министри при ремонт на кабинета

Движението ще предложи млад и енергичен човек за министър на околната среда, но не Делян Пеевски, съобщи Лютви Местан

11:47 | 30.05.14 г.
ДПС не иска повече министри при ремонт на кабинета

ДПС няма да иска повече министри при ремонт на кабинета. Това съобщи лидерът на партията Лютви Местан след вота на недоверие към кабинета. Местан в същото време призна, че явно е нужно да има промени в правителството, каквато заявка даде по-рано днес примерът Пламен Орешарски.

Той обеща в понеделник да каже кой е номинираният от движението за министър на околната среда, след като Искра Михайлова се очаква да стане евродепутат.

„Промени в кабинета явно ще има, това е проблем, който стои изключително в полето на правомощията на премиера, но минимум заради Искра Михайлова ще има промени.  Аз заявявам, че ДПС участва в кабинета с трима министри и ние ще предложим друг министър на околната среда на премиера. Но независимо от силния вот за ДПС, ние нямаме абсолютно никакви други претенции за разширяване на властовите позиции на ДПС, да спрем с митологемата за преяждане с власт, със спекулациите, че ДПС ще се възползва от силната подкрепа, която получи на последните избори и ще поиска разширение на позициите си“, заяви Местан.

Той обеща ДПС да предложи млад, енергичен министър, със замах и това няма да е Делян Пеевски.

„Обсъждат се две имена и ако ги спомена, ще поставя в неудобна ситуация този, който няма да номинираме, в крайна сметка. Имам разговор с Михайлова и преценяваме кой би бил най-подходящ, съобразно проблемите, които има да се решават“, добави той.

Според него обаче е важно и премиерът да одобри предложената от ДПС кандидатура.

Местан добави, че все още не е имало консултации с БСП. „Явно на тях им е нужно малко повече време, за да направят анализ, консултациите явно ще се проведат на базата на пълен и по-ясен анализ“, коментира той.

Относно вота на недоверие, който мнозинството отхвърли днес, Местан заяви, че кабинетите не падат с вотове на недоверие и няма нищо изненадващо в позицията на ДПС, което стои зад правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още