IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от международен туризъм с ръст от 3% към март

Резултатите от предстоящия летен сезон ще надминат миналогодишните, прогнозира Бранимир Ботев

13:16 | 03.06.14 г.
Приходите от международен туризъм с ръст от 3% към март

Приходите на страната от международен туризъм за периода януари-март са в размер на над 325 млн. евро или с близо 3% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, пише Dnes.bg.

Той посочи, че най-голям ръст, с почти 80%, има при туристите от Израел – те са над 21 хиляди души тази година. Ръстът от Китай е почти 37% - у нас са дошли над 2000 китайски граждани. 32,5% е ръстът на туристите от Корея, САЩ – 21%, Япония – 18%, Хърватия – близо 14%.

Резултатите от предстоящия летен сезон ще надминат миналогодишните, прогнозира Ботев.

По думите му България е заела много сериозно място на картата на туризма и има ръст на почти всички ключови пазари.

Ботев цитира данни за периода януари – април от международната статистика за сезона към момента. Страната ни е посетена от 1 132 733 чужденци, като ръстът на дошлите у нас с цел туризъм е с 4,1% в сравнение със същия период на миналата година.

Зам.-министър Бранимир Ботев съобщи и че стохилядната туристическа виза вече е издадена от Консулската ни служба в Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още