IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ внася вот на недоверие за провал във финансите

Той ще бъде внесен утре, опозицията готви мотивите

10:35 | 04.06.14 г. 1
ГЕРБ внася вот на недоверие за провал във финансите

Утре ще бъде внесен следващият вот на недоверие към правителството. Сега пишем мотивите, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

От партията вече обявиха, че петият вот на недоверие към кабинета ще бъде за финансовата му политика.

„Подготвили са се да вземат още над 3 млрд. лева дълг, вместо да си оправят събираемостта и да се борят с контрабандата, тръгват по-най-лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал", обвини Борисов.

Той заяви, че ако правителството продължи да стои на власт, „нищо чудно да предложат в един момент да напуснем ЕС“.

Борисов предупреди, че всеки ден кабинетът генерира огромни дългове и непоправими щети с усвояването на еврофондовете.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че историята се повтаря – спират европарите на тройната коалиция, а при ГЕРБ плащанията се възстановяват.

По думите му „сега цели програми падат“, а в същото време ДКЕВР се превръща в „политическа организация“.

Според него правителството прехвърля провала си върху кметовете. Той обвини енергийния регулатор, че повишава цените на парното в четири от големите градове, за да пострадат кметове от ГЕРБ. „София, Русе, Варна, това не е ли умисъл“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че трите партии, поддържащи правителството, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс, смята той. И попита какъв отчет ще направят управляващите за една година управление. Приходните агенции не работят, фондовете спират, пенсионна реформа няма, в здравеопазването дефицит над 500 млн. лева (бел. ред), изреди той.

Борисов прогнозира, че след като сме в тежка политическа и парламентарна криза, „накрая ще им свалят и кредитния рейтинг, което ще вдигне лихвите по кредитите“.

Борисов отново защити тезата си, че е работа на управляващите да съберат кворум, след като днес депутатите от ГЕРБ влязоха в зала едва след като парламентът събра такъв.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 9 години
Махайте ги, че ни отидоха и пенсииките. Не само нов таван, както след виденовото управление, а и месец има, месец няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още