IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат над 1,6 млн. лв. в ремонт на мостове в Бургаско

Изгражда се и нов мост над река Казан дере, като инвестицията е за близо 700 хил. лв.

12:59 | 16.06.14 г.
Влагат над 1,6 млн. лв. в ремонт на мостове в Бургаско

Над 1,6 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се инвестират в аварийно-възстановителните дейности на три мостови съоръжения на пътя Царево – Ахтопол, между Варвара и Ахтопол, съобщиха от пресцентъра на Агенцията, цитирани от Радио „Фокус“.

С ремонтирането им ще се възстанови нормалното експлоатационно състояние на съоръженията и габаритът им ще се приведе в съответствие с нормите за проектиране, обясниха от пресцентъра.

Договорът с избрания изпълнител бе подписан на 9 април тази година и в момента се изготвят работните проекти. Веднага след утвърждаването им ще стартират ремонтните дейности, заявиха от АПИ.

Изгражда се и нов мост над река Казан дере при км 67 от пътя Провадия – Айтос. Инвестицията е за близо 700 хил. лв.

С построяването на новия мост се цели повишаване на сигурността на пътния участък и улесняване на преминаването на моторните превозни средства и пешеходци. Индикативният срок за завършване на обекта е началото на август.

На територията на област Бургас има 213 пътни съоръжения. Експерти на Агенцията извършват ежегодно проверки на всички обекти. Към момента експлоатационното им състояние е добро, заявиха още от АПИ.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още