IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андреева: Болниците ще си получат парите за всички дейности до края на годината

Здравният министър гарантира, че това ще стане чрез актуализация на бюджета или по други начини, които НЗОК може да приложи

10:15 | 26.06.14 г. 5
Андреева: Болниците ще си получат парите за всички дейности до края на годината

Болниците ще си получат парите за всички дейности, независимо дали това ще стане чрез актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) или по друг начин. В това увери министърът на здравеопазването Таня Андреева, след като от опозицията алармираха, че заради очертаващия се дефицит във фонда средствата за лечебните заведения ще свършат скоро.

„Мога да успокоя колегите, че всички ще получат средства, дали ще е чрез актуализация на бюджета или по други начини, които Касата може да приложи до края на годината, все пак сме все още юни месец“, коментира тя.

Андреева припомни, че миналата година бюджетът на НЗОК стигна до септември, но въпреки това правителството е намерило средства да плати, включително и надлимитната дейност.

„Правителството на Орешарски намери средства не само за предварителните лимити, но и за надлимитната дейност, а за тази година парите на НЗОК ще стигнат за цялата година и болниците ще си ги получат, нека да не плашим хората“, заключи здравният министър.

Претенциите на съсловните организации, които са притеснени за това дали ще си получат средствата и за надлимитните дейности, са основателни, призна здравният министър.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Аз затова го подмятам защото имам сериозни съмнения.В случилото се с КТБ се оказва че и Искров е виновен а не само Гунев (вторият бил протеже на първия). А не мога да разбере при цялата фискална бъркотия откъде точно ще се вземе ресурс за да се запълнят много милиардните дупки в държавата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 9 години
От нови заеми ли или от чисто нови левчета напечатани на "черно"?---аз от няколко месеца започнах да се съмнявам в това!!!! Вече един шеф от БНБ го разследват за престъпление, за мен вече всички там са потенциялни престъпници!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
А откъде ще ги получат след като приходите в целия бюджет са по-малко от планираните, дефицитът се увеличава, митата и акцизите също са по-малко от планираните? Да не споменавам отново астрономическите дългове на БЕХ, НЕК, БДЖ...От нови заеми ли или от чисто нови левчета напечатани на "черно"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 9 години
Хубаво обещаваш, ама точно тебе няма да те има в края на годината за да видим дали си изпълнила обещанието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още