IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките

В неделя Плевнелиев свиква консултации с партиите преди предсрочния вот

18:07 | 27.06.14 г.
Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

„Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари“, коментира Плевнелиев, цитиран от пресцентъра на Президентството.

Той апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В неделя, 29 юни, от 14 часа, президентът ще започне консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент, съобщиха още Президентството.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

Припомняме, че днес лидерите на парламентарно представените партии, без лидера на „Атака“ Волен Сидеров, се договориха предсрочните избори да бъдат проведени на 5 октомври.

Плевнелиев изразява удовлетворението си, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г. На него беше взето решение изборите да се проведат в края на септември – началото на октомври.

Заради ограничения в Закона за кредитните институции се спират коментарите под тази статия. Можете да изпращате мненията си по темата на info@investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още