IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НКЖИ търси проектант на участък от жп линията София Драгоман

Обявени са и търговете за подготовката на техническите проекти за модернизацията на жп участъка София - Септември

18:27 | 27.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор
НКЖИ търси проектант на участък от жп линията София Драгоман

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) обяви обществена поръчка за проектиране на участъка от жп линията София-Драгоман от с. Петърч до Драгоман. Съобщението е публикувано на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Очаква се проектът да струва малко под 2,05 млн. лева. Крайният срок за подаване на офертите е 22 август, като офертите се предвижда да бъдат отворени на 25 август.

Проектирането се финансира с пари по ос „Техническа помощ“ от оперативната програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Участъкът от Петърч до Драгоман е с дължина от почти 23,7 км, с единична електрифицирана линия. За участъка се налага разработване на нови варианти на трасето в някои подучастъци, с цел заобикаляне на установени конфликтни точки – засягане на санитарно-охранителни зони на подземни водоизточници, както и терени в регулация в гр. Драгоман, посочва се в техническата спецификация.

Предвижда се да бъде проектирано изцяло ново трасе с параметри, отговарящи за скорост 160 км/ч за конвенционални пътнически влакове, 120 км/ч. за товарни влакове и 200 км/ч за влакове с накланящи се кошове.

За модернизирането на жп линията София-Драгоман България разчита на средства по новия инструмент на ЕС – Connecting Europe.

Същевременно НКЖИ обяви и търговете за подготовката на техническите проекти за модернизацията на участъците София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември от линията София-Пловдив.

Първият участък – от София до Елин Пелин, е с дължина от малко над 22 км. Вторият участък е разделен на подучастъци - от Елин Пелин до Ихтиман (30,5 км) и от Ихтиман до Септември (почти 45 км).

Очаква се проектирането да струва 31 265 950 лева без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти е 21 август, а офертите се планира да бъдат отворени на 22 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още