IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявиха търговете за ремонт на пътищата Ямбол-Средец и Самоков-Ихтиман

Търси се и изпълнител, който да подготви проектите за програмата „Транзитни пътища VІ“

17:40 | 01.07.14 г.
Обявиха търговете за ремонт на пътищата Ямбол-Средец и Самоков-Ихтиман

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви търговете за изпълнението и надзора на ремонтите на над 70 км от пътя от Ямбол до Средец и над 40 км от пътя от Самоков до пътния възел с магистрала "Тракия" край Ихтиман.

Индикативната стойност за строително-монтажните дейности на двата обекта е 50 млн. евро, посочват от агенцията. Надзорът се очаква да струва общо 1,5 млн. лева без ДДС (900 хил. лева за пътя Ямбол-Средец и 600 хил. лева за Самоков-Ихтиман).

Ремонтите се финансират с пари по програма „Транзитни пътища V“. Програмата се съфинансира със заемно споразумение от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и републиканския бюджет, припомнят от пътната агенция.

Част от ремонта на пътя Ямбол-Средец е и доизграждането на южния обход на Ямбол, който трябва да изведе транзитния и тежкотоварния трафик от града. Отсечката е с дължина от малко над 2 км.

Срокът за подаване на оферти за ремонта на пътя Ямбол-Средец, както и за строителния надзор, е до 4 септември. Офертите ще бъдат отворени на 5-ти септември. По обществените поръчки за ремонта на пътя Самоков-Ихтиман оферти ще се приемат до 1 септември, като отварянето им се планира да се състои на 2 септември.

Междувременно пътната агенция обяви и процедурата за избор на изпълнител, който да подготви проектите за програмата „Транзитни пътища VІ“. В програмата са включени над 51,5-км участък от магистрала "Хемус", северната дъга на Софийския околовръстен път, пътя от Раднево до Стара Загора, пътя Обзор-Слънчев бряг, два участъка от пътя Карлово-Пловдив, два участъка от пътя София-Карлово-Сливен, пътя Тополовград-Харманли, пътя от Царево до Малко Търново, както и пътищата от Видин до границата със Сърбия съответно през Връшка чука и през Брегово.

Индикативният бюджет за проектирането на отсечките е 4,6 млн. лева без ДДС.

Участниците в търга могат да подават документи за една или повече пътни отсечки. Оферти могат да се подават до 17 ноември, като отварянето им е предвидено за 18 ноември.

Наскоро регионалният министър Десислава Терзиева обяви, че ремонтът на пътя от Русе до Велико Търново също ще се осъществява със средства по програмата „Транзитни пътища” VІ, чиято подготовка тече в момента. Отсечката обаче не е включена за проектиране в обявената обществена поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още