IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветанов: Противопоставянето трябва да е забравена тема в българската политика

ГЕРБ няма вина за загражденията около парламента, смята депутатът

11:46 | 24.07.14 г.
Цветанов: Противопоставянето трябва да е забравена тема в българската политика

В деня, в който парламентът обсъжда оставката на правителството на Пламен Орешарски, изненадващо зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова към смирение.

„Да съхраним достойнството на институцията Народно събрание, противопоставянето трябва да е забравена тема за българската политика“, обърна се той към депутатите от парламентарната трибуна.

Според  него обаче изборите за този парламент не са направени на 12 май миналата година, а на 11 май, когато в деня за размисъл беше обявена акцията по разбиването на печатницата в Костинброд, където бяха намерени чували с бюлетини.

„Това беше зараждащото се противопоставяне, за да не се градят политики, и този парламент не успя да предостави политики на обществото“, коментира Цветанов.

В същото време той отсече, че ГЕРБ няма вина за загражденията пред парламента, които над 400 дни стоят там заради протестите. Заради това Цветанов смята, че Народното събрание ще остане в историята със загражденията и с това, че си отива с най-ниското доверие.

„Премиерът и министрите, добри или лоши, са вече част от историята. Оттук нататък зависи какво ще се случи и в следващия парламент, за да имаме по-добра база и среда, трябва да се концентрираме върху промените в бюджета“, призова Цветанов.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още