IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев ще обяви пред парламента исканията си до края на мандата

По-късно държавният глава ще връчи мандат за съставяне на кабинет на БСП

08:18 | 25.07.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Плевнелиев ще обяви пред парламента исканията си до края на мандата

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към депутатите, а по-късно ще връчи мандат за съставяне на правителство на БСП.

В 11.00 часа държавният глава ще запознае народните представители с исканите от него приоритети в работата на парламента за следващите ключови дни. Вчера след консултациите с парламентарно представените сили президентът поиска от Народното събрание три неща - да даде възможност на служебното правителство да води преговори, да сключва договори и да взима заеми.

Очаква се днес държавният глава да обяви основанията и мотивите си за настояванията си по трите теми и да очертае задачите пред служебното правителство.

Обръщението към депутатите ще бъде в 11 часа.

Два часа по-късно Плевнелиев ще връчи мандата за съставяне на кабинет на "Коалиция за България", втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна връчения му мандата за съставяне на нов кабинет.

Преди това парламентът гласува оставката на кабинета „Орешарски". "За" нея бяха 180 депутати, 8 - против и 8 се въздържаха.

Още новини от България - в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
SA
преди 9 години
hagan, писал си глупостиПървият заем за зърнопроизводителите беше покрит от възстановените средства от ЕС (без лихвите, ест.)Вторият беше за следващата година по същата схема.Ако се окаже, че при по-раннот финансиране зърнопроизводителите са имали по-добра реколта и са платили повече данъци от тия лихви, заемите са оправдани. Ако за лихви плащаме повече - не са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
hagan
преди 9 години
твърдо против теглене на нови заеми да си оправят оборите !-а не да искат само пари на заем като *** станахаот първия заем който взе герб и след това орешарски никой не връща заема а само тегли нов за да върне стария и сега пак искатпърво бяха парите за зърно производителите които щяха да бъдат възстановени от брюксел а като дойде време за падежа изтеглиха нов зада покрият стария нито лев заем по никакъв повод
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Ricco
преди 9 години
Герб вече е не лява, а хипер лява партия. Не че и преди не бяха, но поне на думи и като че ли малко и на дела се опитаха да бъдат десни, но не им се получи и явно повече няма дори и да се опитват, а просто ще се пуснат по пързалката. А нас направо ще ни изпързалят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
deant
преди 9 години
Служебното правителство да може да тегли заеми и да може да подписва договори? И после кой ще е отговорен?Този човек нормален ли е?? А тези които ще подкрепят такова гласуване? Та това си е явен пладнешки обир!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още