IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бенефициентите по ОП "Околна среда" ще получат 70-100 млн. лв. до седмица

Правим всичко възможно, за да може да бъде използван активният строителен сезон, коментира Станислав Анастасов

16:32 | 29.07.14 г.
Бенефициентите по ОП "Околна среда" ще получат 70-100 млн. лв. до седмица

„До края на тази седмица, или в началото на следващата, ще бъдат отпуснати още 70 до 100 млн. лева за разплащане с бенефициентите по Оперативна програма (ОП) „Околна среда”. Това каза  министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов по време на посещението си на Претоварна станция за общински отпадъци и Градска пречиствателна станция в Казанлък, цитиран от Агенция „Фокус“.

Днес министърът констатира, че строителните работи по двата проекта, които се изпълняват по тази ОП, продължават въпреки твърденията, появили се в медиите, че работите по тях трябва да спрат.

Там в момента се провеждат дейности по основна реконструкция и модернизация.

"Наистина Министерството на околната среда и водите и Министерство на финансите правят всичко възможно, за да може да бъде използван активният строителен сезон", допълни той.

Той изрази благодарност към строителите и изпълнителите за проявения толеранс и най-вече към местните власти, които независимо от трудностите правят всичко възможно за доброто на гражданите.

Припомняме, че от ноември 2013 г. плащанията по ОП "Околна среда" са блокирани от Еврокомисията, заради открити нарушения при обществените поръчки, организирани от общините.

В края на юни той заяви, че напълно реални са шансовете плащанията по програмата да бъдат размразени, като решението се очаква към края на юли.

Днес министърът направи първа копка на регионалния център за отпадъци в Стара Загора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още