IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалиралият "ИнтерЕър" е докарал броени руснаци в България

В най-скоро време те ще отпътуват за страната си, уверяват от икономическото министерство

18:34 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Фалиралият "ИнтерЕър" е докарал броени руснаци в България

Изпратените в България от фалиралия руския туроператор "ИнтерЕър" туристи са предимно индивидуални гости, заявиха за Investor.bg от Министерството на икономиката и енергетиката.

"Практиката на фалиралата компания е да изпраща малки групи от туристи в чужбина", пояснява ведомството. Грижите за пребиваването на въпросните гости са поети от три български туроператорски фирми в различни курорти.

"Благодарение на гостоприемството, добронамереното отношение на българските туроператори и традиционното положително партньорство с пазара в Русия тези гости няма да прекъснат пребиваването си в България и в най-скоро време ще отпътуват за страната си по съответния съгласувателен ред", уверяват още от министерството.

Според някои оценки зад граница, но преди всичко в Гърция, Испания, Египет и Кипър, е имало около 13 000 клиенти на фалиралите туроператори "ИнтерЕър" и "Лабиринт", съобщава руският  Первы канал

Руското правителство е обещало да ги извози до 8 август. На този фон се появяват спекулации и за евентуално спиране на дейността на друг руски туроператор - "Еърчартър".

Припомняме, че във вторник руската туристическа група "ИнтерЕър", която обединява компаниите "ИнтерЕър" и "ИнтерЕър травъл", обяви, че спира дейността си, тъй като не може да изпълнява задълженията си към туристите.

Това е поредният фалирал руски туроператор за последните 30 дни. На 16 юли фалира "Нева", на 25 юли дейността си прекрати и компанията "Роза на ветровете" заради невъзможност да изпълнява задълженията си към туристите, на 30 юли последва "Експо-тур", а в събота (2 август) - "Лабиринт".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още