IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът прие промени в структурите на агенциите по лекарствата и заетостта

Целта е да се оптимизира организацията на работа в тях

16:10 | 27.08.14 г.
Кабинетът прие промени в структурите на агенциите по лекарствата и заетостта

Промени в устройствения правилник на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), с които се регламентират изисквания към длъжността „изпълнителен директор“ и се създава нова длъжност – „финансов контрольор“, бяха одобрени от Министерски съвет.

Правителството направи промени в устройствените правилници на Изпълнителната агенция по лекарствата и на Агенцията по заетостта. Целта е да се оптимизира вътрешноведомствената организация на работа в агенциите, съобщават от правителствената пресслужба.

В Устройствения правилник на ИАЛ се разписват изискванията за заемане на длъжността „изпълнителен директор”. Това може да са лица с придобита образователно-квалификационна степен „магистър” по фармация или медицина и петгодишен професионален опит в областта на фармацията или медицината.

Целта е да се въведе последователен подход по отношение на нормативното уреждане на изискванията за определяне на ръководителите на административните структури към министъра на здравеопазването и да се постигне по-голяма прозрачност при назначаването на изпълнителните директори. На този етап нормативно са уредени изискванията за заемане на длъжността „изпълнителен директор” на ИА „Медицински одит”, уточняват от кабинета.

Промените, които се правят по отношение на структурата на ИАЛ, са свързани със създаването на самостоятелна длъжност „финансов контрольор”, намаляване на броя на специализираните дирекции от 7 на 6 и преразпределяне на функции между дирекциите в специализираната администрация.

С измененията в устройствения правилник на Агенция по заетостта се правят промени в щатната численост на дирекциите. Това се налага заради създаването на нова дирекция „Европейска мобилност” и създаването на 10 нови самостоятелни бюра по труда с филиали.

С друго изменение Дирекция „Международна трудова миграция и посредничество” става „Международна трудова миграция и стратегически партньорства”. Промяната е заради необходимостта от отдел с екип, който да анализира икономическите сектори с повишено търсене на персонал и да предоставя услуги според потребностите на съответния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още