IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-много бързи кредити се вземат за ремонт на дома

Близо две трети от потребителите предпочитат да внасят месечните си вноски по банков път, според проучване на компания за бързи заеми

18:08 | 08.09.14 г.
Най-много бързи кредити се вземат за ремонт на дома

Най-много бързи кредити се вземат за ремонт или обзавеждане на дома. Това показват резултатите от проучване на „Профи кредит“ сред клиентите, с които компанията е сключила договор.

Заем за ремонт са искали 44% от потребителите, а eдна трета (34%) са поискали заем за финансиране на свои лични нужди. Другите най-чести причини за бърз кредит са плащане на сметки (5%), рефинансиране на други задължения (4%), медицински услуги (3%) и образование (3%).

Според изследването 66% от клиентите предпочитат да внасят месечните си погасителни вноски по банков път, докато за 25% от тях е по-удобно да извършат плащането в някой от офисите на компанията. Останалите 9% предпочитат интернет, компании за плащане на едно гише и др.

„Българинът традиционно цени и пази дома си, който обикновено е най-важната му и скъпа материална придобивка. Нова кухня или баня, смяна на дограмата, цялостно освежаване на интериора - това са основните причини за теглене на кредити през пролетта и лятото. Още от март исканията за такива кредити са средно с 15-20% повече отколкото през предходните два месеца”, коментира Здравко Райчев, изпълнителен директор на компанията.

За сметка на това заемите, отпуснати за лични нужди и медицински услуги, са по-малко спрямо януари и февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още