IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Граждански комитет срещу добива на шистов газ беше сформиран в Шумен

Темата трябва да стане част от предизборната кампания, настоява организацията

17:37 | 12.09.14 г.
Граждански комитет срещу добива на шистов газ беше сформиран в Шумен

В Шумен беше сформиран Граждански комитет срещу проучванията и добива на шистов газ, съобщи БНР. 

„Призоваваме политиците от всички партии да заемат публична позиция дали са против или за добива на шистов газ сега преди изборите, за да знаем за какво гласуваме“, заяви Красимир Вардиев от инициативния комитет. Той настоява темата да стане част от предизборната кампания. 

„Да се спре дупченето за въглищен и шистов газ и евентуалното палене на въглищния газ в Добруджа“, призовава Вардиев.

Според участниците в новата организация на местата, на които се добива шистов газ, има две доказани последици - увеличаване на заболеваемостта от рак с 40% и локални земетресения със среден магнитут 4-6 по Рихтер.

Припомняме, че добивът на шистов газ чрез фракинг в момента е забранен заради наложен от парламента мораториум през 2012 г. Представители на бизнеса и някои експерти обаче неведнъж са настоявали мораториумът да бъде отменен.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
"Граждански комитет срещу добива на шистов газ беше сформиран в Шумен "А аз ппедлагам да забранин още:1.Тока, щото може да те убие.2.Ножовете, щото може да се порежем.3.Автомобилите, щото може да ни блъснат.4.Самолетите, щото /понякога/ падат.5,Влаковете, че и те блъскат.6.Слънцето, щото може да изгориш, или да хванеш рак на кожата и т.н.Абе, хора, забранете тъпата американска технология. Къде по-просто е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още