IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Текат активни проверки на училищните автобуси

След началото на учебната година проверките ще продължат на пътя, обещават от транспортното министерство

11:56 | 13.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Текат активни проверки на училищните автобуси

От началото на септември инспекторите на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ са започнали проверки на всички училищни автобуси, съобщават от Министерството на транспорта.

Целта на тази акция е превозвачите и водачите на училищните автобуси да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и да бъде оценена готовността им да превозват учениците през новата учебна година.

До първия учебен ден -  15 септември, ще бъдат проверявани активно фирмите, извършващи превози на деца на територията на страната, както и всичките около 2 000 училищни автобуса.

Със старта на учебната година проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят стриктно техническото състояние на автобусите, преминат ли е техническият преглед, както и дали са изпълнени направените предписания.

При установяване на нарушения инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ ще съставят актове и ще правят необходимите предписания, за да не се допускат нередности, застрашаващи живота и здравето на децата, обещават от транспортното министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още