IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Авиопревозите и сигурността - все по-определящи за бъдещето на туризма

Облекченият достъп до курортите става все по-важен фактор за туристическите дестинации

17:30 | 24.09.14 г.
<p>
	Бранимир Ботев на откриването на Международното туристическо изложение Top Resa 2014 в Париж. <em>Снимка: МИЕ</em></p>

Бранимир Ботев на откриването на Международното туристическо изложение Top Resa 2014 в Париж. Снимка: МИЕ

Бъдещето на туристическата индустрия ще се определя от авиопревозите, летищата, магистралите и сигурността. Това е заявил заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев, който участва в официалната церемония по откриването на Международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2014 в Париж. България се представя с рекламен щанд на форума за десета поредна година, съобщават от пресслужбата на Министерстото на икономиката.

Всички министри от страните, участващи в Top Resa, са се обединили около тезата, че предизвикателствата пред туризма, определящи развитието му като индустрия, в бъдеще ще зависят от няколко съществени фактора – максимално бърз и облекчен достъп до курортите и туристическите дестинации чрез повече чартърни полети, магистрали и пътища за наземно предвижване, сигурност за живота и здравето на туристите, облекчен визов режим.

Изготвянето на цялостен национален мастер план, както и необходимостта от развити информационни системи, позволяващи следене, отчитане и управление на процесите в реално време, са други приоритети. Качеството на услугите в отрасъла вече задължително трябва да включва сигурността и спокойствието на туристите в съответната страна.

Френският държавен секретар с функции на министър на туризма Матиас Фекл и Бранимир Ботев са обсъдили възможностите за осъществяване на двустранни проекти. Основната дискутирана тема е проект за създаване на съвместно училище в България за подготовка на кадри в туризма, което ще използва френския опит. В дейността му ще участват френски преподаватели и експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още