IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Успехът на България минава през реформи, смирение и много работа

Политическият елит трябва да работи заедно за по-силни и ефективни институции, препоръча държавният глава

11:59 | 14.10.14 г. 3
Плевнелиев: Успехът на България минава през реформи, смирение и много работа

Рецептата за успех на България са реформи, смирение и много работа, коментира пред представителите на българската общност в Швейцария президентът Росен Плевнелиев.

"Надявам се да има стабилно правителство и партиите в него да се разберат не кой да заеме един или друг пост, а какво важно и смислено да бъде свършено за страната“, обясни той, цитиран от пресслужбата на Президенството.

Плевнелиев допълни още, че „политиците трябва да обещаят пет неща и да ги изпълнят, защото това създава доверие“.

Държавният глава подчерта, че политическият елит трябва заедно да работи за повече демокрация, по-прозрачни и по-ефективно работещи институции. „Нямаме нужда от повече месии, трябва да работим за силни институции, които са способни да генерират еднакви правила за всички", допълни той.

Росен Плевнелиев е на двудневно посещение в Швейцария. Вчера той имаше среща и със своя колега Дидие Буркхалтер, който обеща подкрепата на страната си за въвеждането на дуалното обучение у нас, както и като цяло за реформата в българското образование.

Към началото на годината в Швейцария пребивават над 5000 българи. През последните три години тенденцията е към двойно увеличение на сънародниците ни, които дългосрочно са се установили в Швейцария.

По-голямата част от българите са високо квалифицирани и работят в международни организации, банковия сектор, в сферата на компютърните технологии и на медицинските услуги, уточняват от Президентството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
Rusko
преди 9 години
A дано, всички това чакаме. Крайно време е политиците ни да намерят общ език и могат да го докажат като излъчат едно стабилно правителство, което ни е така необходимо в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
Perun
преди 9 години
Силни думи на президента ни г-н Плевнелиев. Трябва да се работи, много работи ни чака, за да вървим по пътя на прехода и реформите у нас.А за това ни трябва и стабилно правителство, което да ни ръководи и да ни води по пътя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
bgMan
преди 9 години
Добре казано.Сега остава всички политици вкупом да дадат пример на хората като първи започнат с реформи, смирение и много работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още