IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защитата на Цветан Василев не е уведомена за разследване за пране на пари у нас

Сръбският съд още не е насрочил заседание за екстрадирането на банкера, съобщи адвокатът му Константин Симеонов

10:42 | 15.10.14 г. 3
Защитата на Цветан Василев не е уведомена за разследване за пране на пари у нас

Защитата на Цветан Василев не е уведомена официално за започнало преди седмица разследване за пране на пари срещу банкера и неговата съпруга в България, заяви в ефира на „Нова телевизия“ един от адвокатите на Василев – Константин Симеонов. Той уточни още, че няма информация на базата на какво е започнало разследването.

Припомняме, че в началото на октомври стана ясно, че проверка по подозрения за пране на пари е започнала прокуратурата в Лихтенщайн. Адвокатът на Василев обясни, че не знае дали българското разследване е свързано с тази проверка.

Според публикации в медиите у нас съмненията идват от факта, че съпругата на Цветан Василев е закупила имот в Швейцария на стойност 20 млн. евро малко преди КТБ да бъде затворена.

Константин Симеонов обаче заяви, че имотът е закупен преди две години с инвестиционна цел. „Парите, с които е закупен, са заемни“, уточни още адвокатът и допълни, че от фирмите, отпуснали средствата, няма нито една, която да дължи пари на КТБ. 

Цветан Василев не би могъл да влезе в България и да се предаде на българските власти, без да е отменена заповедта за задържане и искането за издирване от страна на Интерпол, коментира още адвокатът на банкера.

Според него процедурата е такава, че сръбските власти са щели да го задържат на границата в изпълнение на заповедта за издирване и да го върнат в Белград, където отново да се изчаква заседание на съда по искане за екстрадиция, изпратено от България.

Припомняме, че на 16 септември Цветан Василев се предаде в управлението на Криминалната полиция на Сърбия в Нови Белград. Преди това съдът у нас отказа да отмени искането за задържането му, поискано от защитата на банкера.

В момента той е с мярка подписка и очаква съдът да реши за екстрадирането му в България. Заседание по искането на българската прокуратура обаче още не е насрочено, обясни още адвокатът на банкера. Той беше категоричен, че протакане няма, а съдебните власти следват своите процедури. 

Развитието на ситуацията около КТБ можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Абе Цецо Мустака не ядеше ли живи деца? Дори налетя на Бебчо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
toto 2
преди 9 години
Нещо си играят на "счупен телефон"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
toto 2
преди 9 години
Нещо си играят на "счупен телефон"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още