IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Патриотичният фронт е готов да управлява, но с експерти

Кабинетът ще е готов до дни, прогнозира Валери Симеонов

12:59 | 29.10.14 г.
Патриотичният фронт е готов да управлява, но с експерти

Патриотичният фронт е готов да участва в управлението, но с експерти, потвърди Валери Симеонов, лидер на  Националния фронт за спасениена България.

Според него е въпрос на дни да бъде формиран кабинет, като преди това бъде подписана програма, но дали правителството ще е с участие на Патриотичния фронт, зависи от ГЕРБ, която ще е мандатоносител.

Симеонов смята, че правителството дори може да е в по-широк състав от коалиция ГЕРБ-Реформаторски блок-Патриотичен фронт, за каквато настояват реформаторите. „Аз го виждам защо не и в по-широк състав, хора, които са представени от други партии, също специалисти. Няма лошо в това”, заяви той и посочи, че това може да са хора от БСП, АБВ и ББЦ.

Той добави, че Патриотичният фронт е склонен на отстъпки, но не с политически лица, а със специалисти и то само ако политическата формация бъде поканена. „Никой не ме е канил на среща, нямаме навика да разговаряме чрез медиите”, коментира още Симеонов и допълни, че за ПФ властта не е самоцел.

Той призна, че не знае дали ще има трипартийна среща. „За разлика от други партии, които работят като еднолични търговци, при нас решенията се взимат от колективен орган,” посочи Симеонов и заяви, че няма основание да променят решението си относно това дали Патриотичният фронт ще участва с политически фигури в управлението. Партия едноличен търговец според него е „Атака”, но до голяма степен и ГЕРБ действат така.

Симеонов каза още, че не мисли, че отношенията между ПФ и ГЕРБ са влошени, след като вчера Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за кабинет е коалиция ГЕРБ-Реформаторски блок.

„Вчера имахме преговори и на тях всичко беше много позитивно, бих казал много конструктивно и се обединихме около няколко общи позиции, които г-н Борисов изказа после на трибуната”, посочи той.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още