IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на пътя за Банско трябва да приключи преди началото на ски сезона

Участък в района на Предела пропадна миналия месец, за укрепването му бяха осигурени 950 хил. лв.

14:38 | 13.11.14 г. 1
Ремонтът на пътя за Банско трябва да приключи преди началото на ски сезона

При благоприятни метеорологични условия аварийно-възстановителните работи на пътя от Симитли за Разлог в района на прохода Предела се очаква да завършат до края на месеца, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна  инфраструктура“ (АПИ).

По пътя минава и трафикът за курортния град Банско. На обекта се работи интензивно, като целта е отсечката да е готова преди началото на активния туристически сезон в Банско, посочват от АПИ.

Към момента са направени 75% от пилотите, необходими за укрепването на пътя.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

Участъкът пропадна на 24 октомври след обилните дъждове в района на прохода. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет през миналата седмица бяха осигурени 950 хил. лв.

До приключването на ремонта движението в участъка се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Алтернативните маршрути до Банско са пътят Велинград – Юндола и пътят Белово – Юндола.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още