IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпределиха ресорите на вицепремиерите

Меглена Кунева ще наблюдава външните работи и отбраната, Томислав Дончев – икономиката и финансите

12:20 | 20.11.14 г. 1
Разпределиха ресорите на вицепремиерите

Министър-председателят Бойко Борисов разпредели ресорите на четиримата вицепремиери, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Вицепремиерът по координация на европейските политики Меглена Кунева ще наблюдава дейността на министрите на външните работи, на правосъдието, на отбраната и на вътрешните работи. Тя ще координира работата на държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за българите в чужбина и за бежанците, на Държавна агенция „Технически операции“, на Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство и Центъра за превенция на корупцията и организираната престъпност (по-известен като БОРКОР).

Вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев ще наблюдава дейността на министрите на финансите, на регионалното развитие, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, на земеделието и на околната среда. Той ще осъществява взаимодействието с Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), с Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Румяна Бъчварова като вицепремиер по коалиционна политика и държавна администрация ще координира работата на министрите на образованието, на културата, на здравеопазването, на младежта и спорта, и на туризма. Тя ще отговаря за взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Архиви“, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния статистически институт и Националната агенция за оценяване и акредитация.

В ресора на вицепремиера по социалната политика Ивайло Калфин са Държавната агенция за закрила на детето, Националният компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Бойко Борисов ще наблюдава ДАНС и Държавната Комисия по сигурността на информацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
byrobocop
преди 9 години
Разпределиха си баницата а народа да го духа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още